121029
Gjorde ju biskvier igår och här kommer receptet på dom, men gjort lite ändringar då jag inte tyckte att det stämde riktigt, enligt orginalet ska det bli 30st på 150g mandelmassa men jag fick ut 9st på 200g och då var dom ca 5cm i diameter. Så fattar inte hur små dom ska vara för att få ut alla enligt receptet.
Chokladbiskvier
ca 20st
Botten
300g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning
2dl marsankräm
150g mjukt smör
1msk vaniljsocker
2msk florsocker
1msk kakao
Garnering
200g choklad.
Riv mandelmassan och blanda i äggvitan till en jämn smet. Klicka ut ca 5cm i diameter ca 5mm höga, på en plåt och grädda u 175°C i ca 8min. Låt svalna.
Gör marsankrämen, vispa smöret mjukt och smidigt och rör ner marsanen lite i taget. Rör sedan i vaniljsocker, florsocker och kakao till en jämn smet. Bred smörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ kallt en stund. Smält hälften av chokladen över vatten bad, ta sedan av från värmen och häll i resterande choklad. Doppa den toppiga sidan av kakan och låt chokaden sedan stelna. Det är bra att ha lite extra choklad tillhands för man vet inte rikitgt hur mycket det går åt, så man kan hellre smälta mer om man märker att det behövs.

Goda och mättande eftersom det är mycket smörkräm, men får man ut mer bottnar så blir det bättre. Bottnarna blev så där perfekt sega och goda som dom ska vara enligt mig.

/ξß
Kommentarer
Trackback