140328

Limekyckling gryta
4 portioner
1 kg kyckling
1-2 paket bacon
5dl matlagningsgrädde
Skal och saft från lime, här får man välja hur mycket limesmak man vill ha
½ hönsbuljongtärning
ca 1dl vatten
Salt
Limepeppar (funkat bra med vanlig peppar)
 
Stek baconen och bryn kycklingen krydda med salt och peppar, och låt ligga på fat. Häll vatten och buljongtärning i stekpannan och låt ta upp smaken från stekningen. Häll i grädden och lime efter smak, blanda ordentligt och smaka av. Lägg sedan i kycklingen och låt sjuda ca 10min. Precis innan servering tillsätt baconen och servera med antingen pasta eller ris.
 
/EB
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0